August 28, 2017

Αόρατο κλείσιμο τελευταίου γύρου

Οι οδηγίες που ακολουθούν αφορούν στο κλείσιμο του τελευταίου γύρου ενός πλεκτού με βελονάκι. Πρόκειται για ένα νοικοκυρεμένο τελείωμα στο κυκλικό πλέξιμο ώστε να μη φαίνεται ατέλεια στο σημείο που ενώνεται ο πρώτος με τον τελευταίο πόντο του γύρου.
Μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε πλεκτό που οι οδηγίες λένε να κλείσετε με βουβό
γαϊτανάκι στον πρώτο πόντο του γύρου.



1. Όταν τελειώνετε το πλεκτό έχετε μία τέτοια εικόνα με τη θηλιά του τελευταίου πόντου. Κόβετε το νήμα αφήνοντας περίπου 15 εκατοστά.

1

2. Τραβάτε το νήμα της θηλιάς ώστε η άκρη του νήματος να περάσει μέσα από τον τελευταίο πόντο.

2

3. Περνάτε την άκρη του νήματος σε μία βελόνα κεντήματος με στρογγυλή μύτη. Στη συνέχεια παραλείπετε τον πρώτο πόντο και με τη βελόνα παίρνετε τον δεύτερο πόντο πιάνοντας και τις δύο θηλιές του πόντου.

3

4. Επιστρέφετε στο σημείο από όπου ξεκινάει το νήμα που έχετε περασμένο στη βελόνα και μπαίνετε στην καρδιά του πόντου με φορά αντίθετη (από πάνω προς τα κάτω και προς την ανάποδη του πλεκτού).

4

5. Τραβάτε το νήμα ώστε να σχηματίσετε μία ψεύτικη θηλιά πάνω από τον πρώτο πόντο που παραλείψατε. Προσέχετε την ένταση του νήματος τραβώντας-το τόσο ώστε η ψευτοθηλιά που σχηματίζεται να έχει το ίδιο μέγεθος με την προηγούμενη και την επόμενη θηλιά του πλεκτού.

5

6. Τέλος, στην ανάποδη πλευρά του πλεκτού στερεώνετε το νήμα.

6
Τελειώσατε!
Τώρα ο τελευταίος γύρος του πλεκτού φαίνεται σα να είναι συνεχόμενος. Μόνο που στο σημείο της ένωσης φαίνεται το πλεκτό σα να κάνει μία μικρή κατηφόρα.






No comments:

Post a Comment